ریدیزاین یا باز طراحی
ریدیزاین به چه معناست؟
به زبان ساده هر اقدامی روی لباس که می تواند آن را به چرخه ی دباره مصرف بازگردانده و از تبدیل شدن آن به کالای بی مصرف و زباله جلگیری نماید.
در گذشته بازسازی و تعمیر لباس های قدیمی برای یک خیاط امری عادی و روزانه بود. اما با پیشرفته تر شدن جهان ریفشن و طراحی مجدد پوشاک دیگر طرفدار زیادی نداشت. در طول جنگ جهانی دوم کمپین درست کن، استفاده کن و تعمیر کن انگلیسی ها را ترغیب کرد که به جای خرید لباس جدید، قدیمی ها را به روز کنند. در قدیم روبالشی ها می توانستند تبدیل به شلوارک های تابستانی شوند. لباس های عروس نیز بارها و بارها توسط دوستان، آشنایان و خانواده استفاده می شد.
بعد از مدت ها دوباره ریفشن و ریدیزاین بازگشته است. این بار دلیل اصلی آن به هیچ وجه نیاز مالی نیست، بلکه جلوگیری از خرید بیش از حد و عوض کردن زود به زود آیتم های خریداری شده و به ویژه جلوگیری از تولید زباله های زیاد توسط صنعت مد و فشن است.
می دانید که خرید هر لباس جدید و تبدیل لباس قبلی به کالای بی استفاده چه اندازه هزینه های پنهان به ما و محیط زیست تحمیل می کند؟ یکی از راه های باز طراحی یا همان ارزش افزایی بر روی لباس های خارج از کمد مصرف است . به صورتی که ساختار و طرح اولیه لباس کاملا حفظ شود و با افزودن تکنیک های دوخت و هنرهای دستی ارزش هایی به لباس افزوده می شود که آن را قابل پوشش برای جامعه و مد امروز می نماید.
رابطه ریدیزاین و مد پایدار
دفع و دور ریختن لباس ها اثرات زیست محیطی پایدار دارد. بسیاری از لباس های استفاده شده و پس از مصرف به جای بازیافت دور ریخته می شود. با توجه به این تاثیرات طراحان و متخصصان حوزه لباس در پی کشف فرآیندی هستند که مصرف کنندگان با طراحی مجدد پوشاک قبلی خود به عنوان یک جایگزین برای خرید آیتم های جدید به ایجاد مد پایدار و کاهش زباله های خطرناک کمک کنند. این امر از لحاظ اقتصادی صرفه ی زیادی برای مصرف کننده دارد و بودجه ی بسیار پایین تری را می طلبد.
دیدگاهتان را بنویسید